DESSERT

CHEESECAKE MET KROKANTE CHOCOLADEBODEM

Afbeelding

150 g suiker – 150 g bloem – 75 g boter – 1 tablet donkere chocolade – 1 grote pot mascarpone – 1 dl rode bietensap – 150 g suiker – 3 dl room – 3 blaadjes gelatine

je neemt een potje en doet de suiker, bloem boter en chocolade erin. Zet op een zacht vuurtje. blijf er in roeren tot je een crumble krijgt. Deze laat je even afkoelen en bedek dan de bodem van de taart. Duw alles goed aan, zodat je een mooie bodem krijgt. Zet in de ijskast terwijl je de cheese cake maakt. Giet de room en het bietensap bij de mascarpone en de suiker. Klop tot een mooie dikke room. Ondertussen laat je de gelatine blaadjes weken in ijskoud water, warm een beetje room op en doe de geweekte blaadjes hierbij, mix tot alles gesmolten is, en voeg dan aan de mascarpone room toe. haal de bodem uit de ijskast en voeg de cheese toe aan de cake. Laat ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.

OORLOGS MARSEPEIN

Wil je graag iets maken met je kinderen, zonder dat heel de keuken onder de chocolade of bloem hangt? Met dit gerechtje kan je hen vele dingen laten doen. De aardappelen schillen, of stampen, de suiker en boter afwegen, eierdooiers klutsen, ….Deze marsepein is wel beperkt houdbaar, dus eet hem snel op.

Dit recept werd ontwikkeld in de oorlog, toen men heel moeilijk aan ingrediënten kon geraken. Ze gingen op zoek naar vervangingselementen, en aardappelen waren de geschikte kandidaat.

Enkele aardappelen voor dit recept zijn het er 4 ( hangt af van de hoeveelheid dat je wil maken) – 2 eierdooiers – 100 gr roomboter (kamertemperatuur) – 100 g suiker – 1 el amandelessence

Kook de aardappelen gaar, en pureer ze heel fijn. spatel alle ingrediënten behalve de eierdooiers erdoor. kneed goed! Zet even opzij. Wanneer het voldoende is afgekoeld, kan je de eierdooiers erbij doen. Kneed alles nog een laatste keer goed, en maak er een dikke worst van, die je in vershoudfolie rolt. Bewaar in de koelkast.

Je kan er achteraf marsepein patattjes van maken met de kinderen, je rolt gewoon bolletjes van de “marsepein en rolt ze in cacaopoeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s