HAPJES EN VOORGERECHT

on

GESTOOMDE LENTEROLLETJES

In mijn voorraadkast heb ik altijd een pakje rijstvellen liggen, die ik in de Aziatische winkel koop. Dit is heel snel klaar, en zo werk ik mijn overschotjes groenten op. In de tuin heb ik munt en koriander geplant, zodat ik altijd een lekkere lichte lunch kan maken met restjes groenten.

rijstvellen – – gepikkelde groentjes – lente ui – vissaus – limoensap – look -gembersiroop
gebakken uitjes ( die ge ook op men bicky krijgt) nootjes zoals pinda en cashew nootjes – munt – koriander – Thaise basilicum 

Voor de gepikkelde groentjes, snij je de restjes komkommer, daikon, gestoomde wortel bietjes, taugé, Chinese kool, rode kool,… in gelijkaardige dunne reepjes, en stoof je ze op een laag vuur met een bodempje azijn en suiker. Dit hoeft niet te lang te te duren, want het is de bedoeling dat de groentjes beetgaar zijn.
zet een pot met een laagje water op het vuur, en leg een rijstvel in het hete water, voor ongeveer 15 tellen, je haalt het eruit en legt het op een plank. je legt alle groentjes erop, het vlees en rolt het voorzichtig op. De nootjes en de kruiden kap je erg fijn en zijn de garnituur die je over de lenterolletjes sprenkelt.
Als dipsaus gebruik ik vaak wat sweet chilli, maar ook een huisgemaakte dipsaus is erg lekker.
Zo pers ik 1 limoen, voeg ik een klein beetje gembersiroop toe, een half teentje look ( erg fijn gesneden, en werk ik af met een beetje vissaus ( hiermee wel oppassen, een heel klein beetje is meer als genoeg) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s